MESTARI-INSSIT KY  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Pääsuunnittelija
Arkkitehti
KVV-työnjohtaja
LVI-suunnittelija
Pohjarakenteiden suunnittelija
Vastaava työnjohtaja
Vastaava mestari
Rakennesuunnittelija
Rakennusinsinööri
Rakennusmestari
Energiatodistuksen antaja
Sisustussuunnittelija
SähkösuunnittelijaSähkösuunnittelija

Tällä hetkellä haemme joukkomme vahvistukseksi sähkösuunnittelijaa. Kyseeseen tulee sekä itsenäisenä yrittäjänä toimiva tai oman työajan ulkopuolella työskentelevä henkilö. Työkohteet ovat pääosin olleet pientalorakentamiseen liittyviä esimerkiksi omakotitaloja.

Sähkösuunnittelijat ovat tavallisesti sähköteknikon tai -insinöörin tutkinnon suorittaneita sähköalan ammattilaisia. Joskus he toimivat myös itsenäisinä urakoitsijoina. Sähköala ei kuulu rakentamista koskevan lainsäädännön piiriin. Heidän toimintaansa ja pätevyyttään voi tarkastella Turvatekniikan Keskuksesta, kts www.tukes.fi. Myös paikalliselta Sähkölaitokselta saa heistä tietoja. Loppu- tai käyttöönottokatselmuksessa rakennusvalvonta vaatii sähkömittauspöytäkirjan, ennen kuin rakennus tai sen osa voidaan ottaa käyttöön.

Sähkösuunnittelija suunnittelee rakennuksen sähkösuunnitelmat. Hän käy rakennushankkeeseen ryhtyneen kanssa läpi rakennukseen tulevia sähkölaitteita ja niiden sijoituksia. Hän osaa laskea ja valita sähkölaitteiston ja niiden vaatiman johdotusten optimaalisen koon. Lisäksi sähköistyksen suunnittelijalle kuuluu sähköturvallisuuteen liittyvät asiat kuten paloturvallisuus, jäätymisenesto, maadoitukset ja vikavirtasuojaukset. Sähkösuunnittelija toimii tavallisesti myös valaistuksen ja sähkölämmityksen suunnittelijana. Sähkösuunnittelijalta saa myös heikkovirtasuunnitelmat antenneista, puhelimista, tietoliikenteen johdotuksista ja hälytyslaitteista.

Rakennushankkeeseen ryhtyvä voi aluksi itse kartoittaa oman sähköistyksen tarpeensa ja rakennuksensa sähköistämisen tason. Eri valmistajilla on asiaan valmiita työkaluja, katso esimerkiksi www.ensto.fi.

MESTARI-INSSIT KY

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 0500-27 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © MESTARI-INSSIT KY.
Kaikki oikeudet pidätetään.