Rak.ins.tsto Karoluoto Oy  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Projektinjohto
Palvelut taloyhtiölle
Kosteusmittaukset
Pääsuunnittelijan tehtävät
Rakennustyön valvonta
Rakennesuunnittelu
LVIS-suunnittelu
Kvv- ja Iv-työnjohto
Rakennuslupapiirustukset
Vastaava työnjohtaja
Kuntotarkastukset
Homekartoitus
Korjaussuunnittelu
Asiantuntijalausunnot
LakimiespalvelutRakennuslupapiirustukset

Rakennuslupaa haettaessa tarvitaan lupahakemuksen liitteeksi rakennuslupapiirustukset, joista saa ammattilaiselta ennakkohinnan. Lupapiirustuksia kutsutaan myös nimillä pää- eli viralliset piirustukset. Lupasuunnittelija piirtää ne pääsuunnittelijan johdolla. Lupasuunnittelijana voi olla paitsi rakennusinsinööri tai rakennusmestari myös arkkitehti tai rakennusarkkitehti, jotka kaikki tekevät ns. rakennussuunnittelua, josta lupasuunnitelmien laatimisessa on kysymys.

Lupapiirustusten mittakaava on yleisimmin 1:100 (1:50). Ne ovat sitten pohjana kaikille jatkosuunnitelmille eli ns. työpiirustuksille 1:50, rakennesuunnitelmille ja talotekniikan (LVIS) toteutussuunnitelmille, joita laativat mm. Sähkösuunnittelija, Rakennesuunnittelija, LVI-suunnittelija ja Pohjarakenteiden suunnittelija. Rakennuslupapäätöksestä eli sen ehdoista ilmenee, mitä täydentäviä suunnitelmia kussakin kohteessa tarvitaan ennen töiden aloittamista.

Lupapiirustusten luonnokset esitellään rakennusvalvonnassa lupahakemuksen käsittelijälle jo suunnittelun alkuvaiheessa ja viimeistään ennen lupapiirustusten puhtaaksi piirtämistä. Rakennuslupahakemus jätetään rakennusvalvontaan käsiteltäväksi, kun rakennussuunnittelu on kokonaan valmis. Pääsuunnittelija tarkastaa suunnitelmat ja lupahakemuksen ennen sen jättämistä rakennusvalvontaan. Tarvittavat hakemuksen liitteet yleensä hankkii rakennushankkeeseen ryhtyvä itse, mutta tarvittaessa niiden hankinta voidaan sisällyttää myös pää- tai rakennussuunnittelijan toimeksiantoon.   Lisätietoa lupahakemuksesta ja sen liitteistä on saatavissa kuntien kotisivuilta, esim. www.tampere.fi/rakennusvalvonta/. Lupakäsittelyvaiheessa tarvitaan tietoa perustamisesta, jolloin Rakennesuunnittelija tai Pohjarakenteiden suunnittelija laatii liitteeksi selvityksen perustamisolosuhteista eri toimeksiantona.

 

Rak.ins.tsto Karoluoto Oy

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 050-027 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © Rak.ins.tsto Karoluoto Oy
Kaikki oikeudet pidätetään.