Rak.ins.tsto Karoluoto Oy  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Projektinjohto
Palvelut taloyhtiölle
Kosteusmittaukset
Pääsuunnittelijan tehtävät
Rakennustyön valvonta
Rakennesuunnittelu
LVIS-suunnittelu
Kvv- ja Iv-työnjohto
Rakennuslupapiirustukset
Vastaava työnjohtaja
Kuntotarkastukset
Homekartoitus
Korjaussuunnittelu
Asiantuntijalausunnot
LakimiespalvelutLakimiespalvelut rakentajan tukena

Lakimiespalvelumme on rakentajan lakimiespalvelu, jossa välitämme asiakkaan toimeksiannon asianajajalle, joka on nimenomaan hyvin perehtynyt rakennusalan ominaispiirteisiin. Autamme siis kaikissa lakiasioissa, jotka kuuluvat rakentamista sääntelevien lakien, asetusten ja määräysten piiriin. Toimimme lisäksi oikeusprosessin aikana ulkopuolisena ja puolueettomana jutun teknisenä asiantuntijana sekä tarvittaessa valaehtoisena todistajana.

Rakennushankkeeseen ryhtyvällä eli rakentajalla (rakennuttajalla) on myös omia vastuitaan riippumatta rakennushankkeen koosta. Maankäyttö- ja rakennuslaki (MRL) ja – asetus (MRA) sekä eri laintasoiset rakentamismääräykset määrittelevät asioita, jotka myös pientalon, kesämökin, kesähuvilan tai omakotitalon rakennushankkeen aloittajan on hyvä tietää. Seuraavassa ovat tärkeimmät vinkit ja lähteet.

MRL 119 §
Huolehtimisvelvollisuus rakentamisessa

"Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitellaan ja rakennetaan rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Hänellä tulee olla hankkeen vaativuus huomioon ottaen riittävät edellytykset sen toteuttamiseen sekä käytettävissään pätevä henkilöstö."

MRL 123 §
Tehtävien vaativuus ja rakennushankkeessa toimivien kelpoisuudet

"Rakennus- ja erityissuunnitelman laatijalla sekä rakennustyön vastaavalla työnjohtajalla ja erityisalan työnjohtajalla tulee olla rakennushankkeen laadun ja tehtävän vaativuuden edellyttämä koulutus ja kokemus.

Suunnittelussa tarvittavaa kelpoisuutta arvioidaan rakennuksen ja tilojen käyttötarkoituksen, kuormitusten ja palokuormien, suunnittelu-, laskenta- ja mitoitusmenetelmien, ympäristövaatimusten sekä suunnitteluratkaisun tavanomaisesta poikkeamisen perusteella. Rakennustyön johtamisessa tarvittavaa kelpoisuutta arvioidaan edellä säädetyn lisäksi myös rakentamisolosuhteiden ja työnsuorituksessa käytettävien erityismenetelmien perusteella.

Rakennuksen suunnittelu- ja työnjohtotehtävät voidaan jakaa vaativuusluokkiin tarvittavan vähimmäiskelpoisuuden määrittämiseksi. Vähimmäiskelpoisuudesta säädetään asetuksella ja tarkemmat määräykset ja ohjeet annetaan Suomen rakentamismääräyskokoelmassa" (SRakMk osat A1-2).

RT 10 -10833 Pientalohankkeen tehtäväluettelot

www.rakennustieto.fi

www.sopimuslomake.net

www.finlex.fi

Kunnalliset asumisen erityismääräykset

Rak.ins.tsto Karoluoto Oy

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 050-027 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © Rak.ins.tsto Karoluoto Oy
Kaikki oikeudet pidätetään.