MESTARI-INSSIT KY  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Pääsuunnittelija
Arkkitehti
KVV-työnjohtaja
LVI-suunnittelija
Pohjarakenteiden suunnittelija
Vastaava työnjohtaja
Vastaava mestari
Rakennesuunnittelija
Rakennusinsinööri
Rakennusmestari
Energiatodistuksen antaja
Sisustussuunnittelija
SähkösuunnittelijaKVV- ja IV -työnjohtaja

KVV-työnjohtaja eli kiinteistön vesi- ja viemärilaitteiston lakimääräinen työnjohtaja on erityisalan rakennusammattilainen, jolla on oltava vähintään Lvi-alan teknikon tutkinto tai omattava sitä vastaavat tiedot. Lisäksi hänen on täytettävä MRL:n ja RakMk:n eli Suomen Rakentamismääräyskokoelman osissa A2 ja D6 esitetyt vaatimukset. KVV- työnjohtaja vastaa kiinteistön vesijohtojen, viemärien sekä niihin liitettävien laitteistojen asennustöistä ja valvonnasta. KVV- työnjohtajan tarve tarkistetaan aina rakennuslupapäätöksen ehdoista, jolloin hän viimeistään tekee hakemuksen kyseisten tehtävien hoitamisesta rakennusvalvontaan. Vastuu alkaa, kun ilmoitus / hakemus on jätetty ja se on voimassa vähintään 10 vuotta. KVV- töitä ei saa aloittaa, ennen kuin KVV- työnjohtaja on hyväksytty rakennusvalvonnan toimesta.

KVV-työnjohtaja on läsnä niissä katselmuksissa, joissa hänen toimialueensa asioita käsitellään. Lisäksi hän pitää omaa KVV- tarkastuskirjaansa ja on mukana rakennustyön aloituskokouksessa sekä rakennuksen käyttöönotto- ja loppukatselmuksissa.
Normaalikäytäntönä on, että putkiurakoitsija tai hänen edustajansa on kohteen KVV- työnjohtajana. Tällöin rakennushankkeeseen ryhtyvä tarvittaessa turvaa oman etunsa ottamalla erillisen valvojan.
Tällaisena valvojana voi toimia myös jo aiemmin mukaan otettu rakennustyön valvoja.

IV-työnjohtaja eli kiinteistön ilmanvaihtolaitteiston lakimääräinen työnjohtaja on erityisalan rakennusammattilainen, joka täyttää KVV- työnjohtajan tapaan MRL:n ja RakMk:n vaatimukset. IV- työnjohtaja vastaa kiinteistön ilmanvaihtolaitteistojen asennustöistä ja valvonnasta. IV- työnjohtajan tarve tarkistetaan aina rakennuslupapäätöksen ehdoista, jolloin hän viimeistään tekee hakemuksen kyseisten tehtävien hoitamisesta rakennusvalvontaan. Vastuu alkaa, kun ilmoitus / hakemus on jätetty ja se on voimassa vähintään 10 vuotta. IV- töitä ei saa aloittaa, ennen kuin IV- työnjohtaja on hyväksytty rakennusvalvonnan toimesta.

IV- työnjohtaja on läsnä niissä katselmuksissa, joissa hänen toimialueensa asioita käsitellään. Lisäksi hän pitää omaa IV-tarkastuskirjaansa ja on mukana rakennustyön aloituskokouksessa sekä rakennuksen käyttöönotto- ja loppukatselmuksissa.
Normaalikäytäntönä on, että ilmanvaihtourakoitsija tai hänen edustajansa on kohteen IV- työnjohtajana. Tällöin rakennushankkeeseen ryhtyvä tarvittaessa turvaa oman etunsa ottamalla erillisen valvojan. Tällaisena valvojana voi toimia myös jo aiemmin mukaan otettu rakennustyön valvoja.
Katso myös Kvv- ja Iv-työnjohto.

MESTARI-INSSIT KY

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 0500-27 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © MESTARI-INSSIT KY.
Kaikki oikeudet pidätetään.