MESTARI-INSSIT KY  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Halpa rakennustapa
Kallis rakennustapa
Paras rakennustapaValmis talopaketti vai avaimet käteen?

Talo- tai huvilapaketti ei ole vielä ns. aito Avaimet käteen -paketti. Talopakettien toimitussisällöt varsin vaihtelevat paljon. Normaalisti talopakettien toimitussisältö saattaa silti edustaa vasta 30-40 % talosta valmiina. Talopaketeiksi ymmärretään silloin erisisältöiset elementtipaketit, jotka ovat toteutettu eri valmistusmenetelmillä kuten pien-, suur- tai tilaele-mentti–, Platform tai Pre-Cut talopaketit.

Aito Avaimet käteen -paketti sisältää harvoin perustuksia, tontin hintaa ja ulkopuolisen valvojan kustannusta. Mitä sitten ymmärretään avaimet käteen -paketilla? Sen tulisi tarkoittaa sitä, että omakotitalo tai vapaa-ajan rakennus saadaan valmiina ja kokonaisuutena, jolla on jokin loppuhinta. Siihen ei saa tulla enää mitään lisäkustannuksia tontin ja puolueettoman Rakennustyön valvojan palkkion lisäksi, jos niin sovitaan.

On kallista uskoa talomyyjän antamaan mielikuvaan helposta ja edullisesta rakentamisesta. Hänen myymänsä talopaketti myydään yleensä pystytettynä ja vesikate asennettuna. Tässä kohtaa asiaan perehtymätön saattaa tehdä kaupat enempiä harkitsematta. Tosiasiassa kauppasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on tieto vasta yhden valmistajan talopaketista, jossa on jokin toimitussisältö. Se saattaa sisältää joitain osia tarvittavasta valmiista rakennuksesta ja talotehtaan pystytystyön ilman rakennuttajan omaa kilpailutusta.

Pahimmillaan rakentaja-asiakas voi olettaa, että liki kaikki kulut ovat paketissa mukana. Ennen kuin on päästy edes työn alkuun, selviää, että tontille tehtävät maankaivutyöt ja rakennuksen perustustyöt eivät kuuluneetkaan kauppaan! Kun rakennus alkaa hahmottua, huomataan, että julkisivun ulkopinnassa on vain tuulensuojalevy tai pohjamaalaus. Pintaverhous tai sen lopullinen maalaus tulee siis lisäkustannuksena. Ostajan olisi pitänyt ymmärtää rakentamisen erikoissanat ja lukea sopimuspaperit paremmin. Katso Hintavertailu.
 
PLUSSAT

Vaivaton, referenssejä on tarjolla

Nopeammin valmista

Vain tontin kauppa-kirja ja yksi sopimus-paperi

   
 
MIINUKSET

Kokonaiskustannukset ovat Avaimet käteen- toimituksessa suuremmat ja

Tarvitaan lisäksi ulkopuolinen puolueeton valvoja

Perustukset ja pihatyöt ovat harvoin mukana

 Omat piirustukset ja toiveet eivät aina sovellu talotehtaan valmistusmenetelmiin

Hintavertailut vaikeita toimitussisältöjen ymmärtämisen, takia

   
Jos tämä ei tunnu olevan sinulle sopiva - katso kohta paras rakennustapa.

 

MESTARI-INSSIT KY

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 0500-27 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © MESTARI-INSSIT KY.
Kaikki oikeudet pidätetään.