Rak.ins.tsto Karoluoto Oy  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Projektinjohto
Palvelut taloyhtiölle
Kosteusmittaukset
Pääsuunnittelijan tehtävät
Rakennustyön valvonta
Rakennesuunnittelu
LVIS-suunnittelu
Kvv- ja Iv-työnjohto
Rakennuslupapiirustukset
Vastaava työnjohtaja
Kuntotarkastukset
Homekartoitus
Korjaussuunnittelu
Asiantuntijalausunnot
LakimiespalvelutOmakotitalon, kesämökin ja asunto-osakkeen hometutkimus

Luonnossa ja elinympäristössämme esiintyy aina mikrobeja, joiden aineenvaihdunnan tuloksena syntyy hometta ja sienikasvustoja. Mikrobien elintoimintojen ehtona on kolme fyysistä tekijää, joiden on oltava yhtäaikaisesti niiden saatavilla. Tekijät ovat sopiva lämpötila, ravinnon saanti ja riittävä kosteus. Kaikissa rakennuksissa esiintyy siis luonnostaan hometta, koska rakennusten sisällä mainittujen tekijöiden olemassaolo yleensä toteutuu. Ympäristön olosuhteet sisällä sitten määrittävät, milloin home aiheuttaa ihmiselle ja talon rakenteille vaaraa. Mikrobien tullessa vapaasta luonnosta asuintilaamme, ne joutuvat taistelemaan enemmän elintilastaan ja sen tuloksena niiden käyttäytyminen muuttuu radikaalimmaksi. Joskus homeista kehittyy jopa toksisia lajistoja. Kasvustojen ehkäisemiseksi em. kolmesta tekijästä kuitenkin parhaiten ja yleensä vain voimme rakentamisessa vaikuttaa kosteuden määrään, jolloin talon rakenteiden kosteuspitoisuus pidetään turvallisen tason alapuolella. Tällöin rakenteiden on siis oltava riittävän kuivia.

Homekartoitus laboratoriotutkimuksineen liittyy läheisesti kosteusmittauksiin ja kuntoarviointiin. Sillä ymmärretään laboratoriotutkimusta ja näytteiden ottamista työmaalla ongelmarakenteista ja sisäilmasta, kun kosteusmittauksista on saatu tarkemmat tulokset. Kosteus- ja homeasioissa voidaan myös aina tarvittaessa kääntyä kunnallisen terveystarkastajan puoleen esimerkiksi saatujen laboratoriolausuntojen selventämiseksi tai korjauskehotuksen saamiseksi ongelmakohteeseen.

Kosteusmittausten ja hometutkimuksen tulosten pohjalta tehdään vaurioituneiden alueiden ja niiden rakenteiden korjaussuunnittelu omana työvaiheenaan. Ota yhteyttä - tutkitaan tilanne.

Rak.ins.tsto Karoluoto Oy

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 050-027 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © Rak.ins.tsto Karoluoto Oy
Kaikki oikeudet pidätetään.