MESTARI-INSSIT KY  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Halpa rakennustapa
Kallis rakennustapa
Paras rakennustapaEdullisin tapa hartiapankilla - paikalla rakentaminen

Paikalla rakentaminen omasta puutavarasta itse rakentaen ns. hartiapankki -ratkaisuna on kokonaiskustannuksiltaan edullisin tapa rakentaa. Tämä tapa vaatii paljon aikaa, vaivaa ja ammattitaitoa rakennustyön kaikissa vaiheissa.

Mikäli ammattitaitoa ja aikaa on vain vähän, saattaa jo alkuvaiheessa tapahtunut rakennusvirhe tulla kalliiksi myöhemmin. Myös voimat voivat loppua kesken toteutuksen. Siksi tämä tapa sopii parhaiten ammattilaisille tai kokeneelle rakentajalle.

Paikalla rakennettaessa työmaalla tehtävien töiden osuus on suurin, kun talopaketti -ratkaisuissa työmäärä jo oleellisesti vähenee.

Omakotitalon rakentaminen paikalla vaatii jopa yli 3500 työtuntia, kun mukaan otetaan rakentamisen kaikki vaiheet kuten rakennuttaminen, suunnittelu, työnjohto, aputyöt, aliurakat, tavaroiden hankinta ja varsinaiset rakennustyöt. Kuukauden kesäloman aikana yksi henkilö ehtii täysipäiväisesti tehdä 150 - 200 h tehollista rakennustyötä, josta voi laskea rakentamiseen menevän kokonaisajan vuosissa. Rakennuksen kokonaistuntien ja kustannusten määrään vaikuttaa aina tontin maaperä, rakennuksen kokonaisneliöt ja monimuotoisuus sekä sen laatu ja materiaalivalinnat.

Rakennushankkeeseen ryhtynyt voi saada itselleen rakennusapua, esimerkiksi sukulaisista tai palkkaamalla toteutukseen mukaan ammattirakentajia, mutta tällöin rakentajan oma vastuu työn laadusta kasvaa ja vastuulle tulee myös työnantajan rooli kaikkine työnantajan velvoitteineen, jolloin mm. palkanlaskennan ja vakuutuksien on syytä olla kunnossa.

Sukulaisten kanssa saattaa myös syntyä epäsopua toteutuneista rakentamisvirheistä johtuen.

 

 
PLUSSAT

Työnlaatu, vaiheet ja lopputulos helposti itse todettavissa

Edullisin hinta

Mahdollisuus käyttää omaa puuta (osin leimautettava)

Oma laatu tyydyttää

Omat toiveet toteutuvat sekä suunnittelussa ja toteutuksessa

   
 
MIINUKSET

Vastuut kasvavat

Vaaditaan paljon osaamista

Sopimuskäytännöistä ja lakivelvoitteista huolehtiminen

Pitkä rakennusaika

Rakennustarvikkeet pitempään säiden armoilla

Riittävätkö omat voimat? Ei muuta vapaa-aikaa

Myytäessä ei itse rakennetulla ole välttämättä sama myyntihinta kuin ammattilaisen toteuttamalla talolla

   

MESTARI-INSSIT KY

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 0500-27 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © MESTARI-INSSIT KY.
Kaikki oikeudet pidätetään.