MESTARI-INSSIT KY  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Projektinjohto
Palvelut taloyhtiölle
Kosteusmittaukset
Energiatodistukset
Pääsuunnittelijan tehtävät
Rakennustyön valvonta
Rakennesuunnittelu
LVIS-suunnittelu
Kvv- ja Iv-työnjohto
Rakennuslupapiirustukset
Vastaava työnjohtaja
Kuntoarviot
Homekartoitus
Korjaussuunnittelu
Asiantuntijalausunnot
LakimiespalvelutEnergiatodistukset kaikkiin rakennuksiin koko Suomessa

Ostoenergian hinta on noussut viime vuosina, jolloin vaihtoehdoiksi ovat energiansäästön ohella nousseet aurinkolämpö ja – sähkö sekä ilman ja maanlämpö. Entisen rakennusten veden ja sähköenergian kulutusseurannan jatkoksi on uutena asiana käyttöön tullut lakimääräisenä Energiatodistus. Sen taustalla on EU ja sen palveludirektiivi v. 2006/ 32/ EY sekä rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi 2002/ 91/ EY, jotka on meillä ao. laeilla saatettu voimaan 1.1.2008 uudisrakennusten osalta ja 1.1.2009 koskien olemassa olevaa rakennuskantaa. Suomessa energia-asiat kuuluvat Ympäristöministeriön (YM) toimialaan.

Energiatodistus tarvitaan aina, kun kiinteistö, asunto tai sen osa otetaan käyttöön, myydään tai vuokrataan. Poikkeuksina ovat alle 6 asunnon rakennukset, esim. ok-talot, joille sitä suositellaan tehtäväksi, mutta on niille vapaaehtoinen. Todistus siis tarvitaan, kun asuntoja on 7 kpl tai sen yli. Muita poikkeuksia ovat vapaa-ajan asunnot (käytössä < 4kk /v), pienet rakennukset (A< 50 m²), teollisuus-/ maatilarakennukset ja suojellut rakennukset (kirkot, museot tms).

Todistus tehdään aina koko rakennukselle, ei yksittäisille asunnoille erikseen. Vahvistettuja todistuspohjia on kolme erilaista tyyppiä: (1) energiaselvitys ja todistus uudisrakennuksille, (2) vanhoille kohteille energiakatselmukseen perustuva tai erillisenä annettava todistus (EET) sekä (3) vanhoille kohteille laadittu isännöitsijätodistuksen liite. Voimassaoloajat ovat 10v – 4v – 1v, jolloin antajien pätevyys ja todistusten vahvistetut (YM) numeroasteikot (kWh/br-m²/v) ovat erilaisia. Kuluttajien onkin syytä varmistaa, että tehty todistus vastaa sitä käytännön tilannetta, johon kyseinen todistus nimenomaan on laadittu ja tarkoitettu.

Todistuksen laatimista varten Energiatodistuksen antaja tarvitsee lähtötiedoiksi kohteen rakennuslupapiirustukset, joista saadaan rakennusten laajuustiedot. Lisäksi hänelle tarvitaan tietoja ilmanvaihdosta, lämmitysjärjestelmästä, kulutusseurannasta sekä toteutetuista rakenteista ja rakennusosista. Energiatodistuksia voidaan tehdä paitsi Pirkanmaalle myös koko Suomeen isännöitsijätodistusten liitteiksi.

Energialaskennan lopputuloksena saadaan rakennuksen energiatehokkuusluokka väliltä A – G ja samalla kohteen lämmitystarveluku ET (kWh/brm²/v)värilliselle lomakkeelle tulostettuna. Tulosta lisäksi korjataan paikkakunnan ja kyseisen laskentavuoden mukaan. Laskelman lopputulos toimii siten rakennuksen yhtenä tuoteselosteena.

Energiatodistus mahdollistaa rakennusten energiatehokkuuden keskinäisen vertailtavuuden paitsi samalla paikkakunnalla myös eri paikkakuntien kesken. Näin se auttaa kuluttajia asumisen valintoja tehtäessä tutuksi tulleiden kodinkoneiden energiamerkintöjen tapaan.

Katso myös Eristyslasien kaasutäytön tiiveysmittaus

Kysy lisää energiatodistuksesta - meille on myönnetty lain ja asetuksen tarkoittama pätevyys.

MESTARI-INSSIT KY

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 0500-27 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © MESTARI-INSSIT KY.
Kaikki oikeudet pidätetään.